Έξαρση και πάλι των επικίνδυνων ιών στη Δυτική Αφρική

Έξαρση και πάλι των επικίνδυνων ιών στη Δυτική Αφρική

61
Έξαρση και πάλι των επικίνδυνων ιών στη Δυτική Αφρική

Δύο μέλη μιας οικογένειας, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, ότι είναι τα νέα θύματα του ιού Έμπολα στη Γουινέα. Η είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία αφού δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση των θανάτων ο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι στην περιοχή υπήρξε «αποτελεσματική διαχείριση» των δραματικών επιπτώσεων της μετάδοσης ιού.
Στις νεκροψίες που πραγματοποίησαν στα δύο θύματα στην περιοχή της Koropara στο νομό N’Zérékoré διαπιστώθηκε η παρουσία του ιού που προκαλεί το θάνατο από αιμορραγικό πυρετό.
“Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένες και τρεις πιθανές περιπτώσεις θυμάτων. Για το σκοπό αυτό, οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου” ανέφερε η δήλωση της κυβέρνησης από την πρωτεύουσα Κόνακρι.
Το αρχιπέλαγος του Πράσινου Ακρωτηρίου ανοικτά της Δυτικής Αφρικής εντόπισε επίσης το πρώτο κρούσμα που αφορά νευρολογική διαταραχή από μικροκεφαλία, η οποία πιστεύεται ότι συνδέεται με τον ιό Ζίκα. Το κρούσμα είναι το πρώτο στην Αφρική, σύμφωνα με το Reuters.
Το υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι το βρέφος που γεννήθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Praia στις 14 Μαρτίου ανήκει σε μια γυναίκα που όμως δεν ήταν ανάμεσα σε περισσότερες από 100 γυναίκες- πιθανά θύματα του ιού.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.