Κώδωνας κινδύνου για επικείμενη παγκόσμια ύφεση

Κώδωνας κινδύνου για επικείμενη παγκόσμια ύφεση

317
Κώδωνας κινδύνου για επικείμενη παγκόσμια ύφεση

Είναι πλέον εξαιρετικά ορατός ένας υψηλότερος κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Morgan Stanley.
“Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη δεν είναι ενθαρρυντικές ” ανακοίνωσε η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Οι αναλυτές της Morgan Stnaley φαίνεται να αναθεωρούν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για τις αναδυόμενες αγορές ενώ στις ανεπτυγμένες αγορές έχουν αυξήσει την πιθανότητα τους για ύφεση εντός των επόμενων 12 μηνών. Η πιθανότητα για παγκόσμια ύφεση πλέον ξεπερνά το 30% σύμφωνα με εκτιμητές.
Η έλλειψη εθνικών και περιφερειακών πολιτικών πρωτοβουλιών για το εμπόριο και κυρίως για την παραγωγή, η αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη, το ισχυρό δολάριο, τα συνεχή και αγωνιώδη ερωτήματα σχετικά με την οικονομική πολιτική και το νόμισμα της Κίνας, καθώς και η αύξηση τις ασταθούς κατάστασης στην Ευρώπη θέτουν νέες προκλήσεις για την αγορά αναφέρει η έκθεση η οποία προκαλεί πονοκέφαλο στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.