H «AIDA Cruises» παρέλαβε το μεγαλύτερό της κρουαζιερόπλοιο: το «AIDA prima»

H «AIDA Cruises» παρέλαβε το μεγαλύτερό της κρουαζιερόπλοιο: το «AIDA prima»

1534
H «AIDA Cruises» παρέλαβε το μεγαλύτερό της κρουαζιερόπλοιο: το «AIDA prima»

Η εταιρεία «AIDA Cruises» παρέλαβε την Δευτέρα 14 Μαρτίου το νέο της κρουαζιερόπλοιο, ένα από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικώς στον κόσμο, από τα ναυπηγεία Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI) στο Ναγκασάκι κατά την διάρκεια επίσημης τελετής.
Το κόστος κατασκευής του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου της AIDA Cruises, του «AIDAprima» άγγιξε τα $645 εκατομμύρια.
Το μήκος πλοίο έχει 300 μέτρα μήκος, 37,6 μέτρα πλάτος και έχει βύθισμα 8 μέτρων. Η ολική χωρητικότητα του είναι 124.500 τόνοι. Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 3.300 επιβάτες σε συνολικά 1.643 καμπίνες 14 διαφορετικών κατηγοριών.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το «AIDAprima» θα διαθέτει το σύστημα «Air Lubrication» της εταιρείας Mitsubishi, που επιτρέπει την δημιουργία φυσαλίδων κάτω από την ίσαλο γραμμή μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την τριβή και επιτρέποντας σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Άμεση συνέπεια αυτών των τεχνολογικών καινοτομιών είναι να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές ρύπων (οξείδιο του αζώτου και θείου και σωματίδια αιθάλης).
Το «AIDAprima» είναι το ενδέκατο μέλος της οικογένειας της «AIDA cruises» και αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια του από τα τέλη Απριλίου 2016, έχοντας ως έδρα το Αμβούργο.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη ναυπήγηση του νέου κρουαζιερόπλοιου, καθώς και την έξοδό του από τα ναυπηγεία Mitsubishi στο Ναγκασάκι.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.