Σομαλός πειρατής καταδικάζεται σε 20 χρόνια κάθειρξη

Σομαλός πειρατής καταδικάζεται σε 20 χρόνια κάθειρξη

171
Σομαλός πειρατής καταδικάζεται σε 20 χρόνια κάθειρξη

Bελγικό δικαστήριο στην Μπριζ καταδίκασε την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, έναν πρώην Σομαλό πειρατή σε 20 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση της πειρατικής επίθεσης το 2009 εναντίον ενός βελγικού πλοίου στα ανοικτά των Σομαλικών ακτών.
Ο Μοχάμεντ Αμπντί Χασάν, γνωστός και με το όνομα Αφγουέιν, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2013 την αποχώρησή του από την πειρατική δράση, έχοντας θέσει πλέον ως σκοπό στην ζωή του την καταπολέμηση της πειρατείας.
Όμως παρά την πρόθεση του πρώην Σομαλού πειρατή να βοηθήσει στην καταπολέμησή της, οι βελγικές αρχές συνέλαβαν τον Χασάν όταν εισήλθε στην χώρα στα μέσα του Ιανουαρίου του 2013 με την κατηγορία της συμμετοχής στην πειρατική επίθεση εναντίον του βελγικού πλοίου «Pompeii» και την κράτηση ως ομήρων δέκα μελών του πληρώματος για περισσότερο από δύο μήνες, ώσπου τους καταβλήθηκαν λύτρα ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χασάν κατά τη διάρκεια του 2011, ενός έτους με μεγάλη πειρατική δράση, είχε χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως ένας εκ των πλέον διαβόητων πειρατών στον κόσμο.
Με βάση τα όσα μεταδίδουν βελγικά ειδησεογραφικά μέσα ο Χασάν αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/KENNETH ANDERSON/US NAVY/HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.