Η Wärtsilä λαμβάνει μέτρα μετά την παραποίηση αποτελεσμάτων εσωτερικών ελέγχων

Η Wärtsilä λαμβάνει μέτρα μετά την παραποίηση αποτελεσμάτων εσωτερικών ελέγχων

256
Η Wärtsilä λαμβάνει μέτρα μετά την παραποίηση αποτελεσμάτων εσωτερικών ελέγχων

Η φινλανδική εταιρεία Wärtsilä μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενήργησαν στελέχη της «Wärtsilä Delivery Centre» στην Τεργέστη ανακοίνωσε επισήμως πως ορισμένοι υπάλληλοί της είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα εσωτερικών ελέγχων, που αφορούσαν ένα μικρό αριθμό κύριων μηχανών πλοίων.
«Είναι ένα χτύπημα για την εταιρεία και την προσωπική μας φήμη» αναφέρει ο Jaakko Eskola, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, της οποίας η μετοχή κατέγραψε πτώση κατά 1,8% όταν ανακοινώθηκε η παραπάνω είδηση.
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες περισσότεροι από 200 κινητήρες έχουν επηρεαστεί από τις παραποιήσεις των αποτελεσμάτων, οδηγώντας σε εικονική μείωση 1% της κατανάλωσης καυσίμου στις συγκεκριμένες μηχανές.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αφού εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν, τονίζει ότι θα προχωρήσει στη λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων που θα διασφαλίζουν ότι παρόμοια περιστατικά δεν πρόκειται να ξανασυμβούν στο μέλλον, καθώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της παραμένει πάντα η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της.
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δεν πιστεύει πως η παραποίηση θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο, καθώς οι πωλήσεις ναυτικών κινητήρων αντιπροσωπεύουν ένα σχετικά μικρό τμήμα (12%) του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου.

Φωτό: AΠΕ/ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.