Συνεργασία λιμένων Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς

Συνεργασία λιμένων Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς

78
Συνεργασία λιμένων Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς

Ο Δήμαρχος του Μπουργκάς, Dimitar Nikolov και ο πρόεδρος του Λιμένα Μπουργκάς, Dian Dimov επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες την Αλεξανδρούπολη.
Συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, επισκέφτηκαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις εγκαταστάσεις του.
Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΑ Α.Ε., Αλέξανδρο Παπαχρήστου, συζητήθηκαν τα πορίσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Sea2Sea , που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές αξιοποίησης του κάθετου άξονα Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς στον τομέα τον συνδυασμένων μεταφορών, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων και λιμένων τους, στον τομέα του τουρισμού, της κρουαζιέρας και την διακίνηση εμπορευμάτων.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες με αυτές τις προοπτικές, πραγματοποιώντας στο άμεσο μέλλον συνάντηση και στο λιμένα του Μπουργκάς, με στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στους προαναφερόμενους τομείς.
Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρά τις δυσχερείς συνθήκες, προσπαθεί μέσα από συνεχείς συναντήσεις κι επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς εντός κι εκτός συνόρων να αναδείξει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως ένα πολύτιμο πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

Φωτό: http://www.ola-sa.gr/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.