Η Ένωση Εφοπλιστών της Νορβηγίας καλεί τα μέλη της να επιλέγουν πιστοποιημένα...

Η Ένωση Εφοπλιστών της Νορβηγίας καλεί τα μέλη της να επιλέγουν πιστοποιημένα διαλυτήρια πλοίων

105
Η Ένωση Εφοπλιστών της Νορβηγίας καλεί τα μέλη της να επιλέγουν πιστοποιημένα διαλυτήρια πλοίων

Η Ένωση Νορβηγών Εφοπλιστών (NSA) εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζει την ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανακύκλωση των πλοίων και καλεί τα μέλη της να δραστηριοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα το 2015 η Ένωση συμβούλευσε τα μέλη της να μην οδηγούν τα πλοία τους προς διάλυση σε ναυπηγεία, τα οποία χρησιμοποιούν ως μέθοδο διάλυσης την «προσάραξη» και αυτό γιατί η προσάραξη πλοίων σε παραλίες τρίτων χωρών με σκοπό την διάλυσή τους θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων ενώ είναι επιζήμια για το περιβάλλον.
Η Ένωση, μέσω του διευθυντή της Hanne Lee Behrens, εκφράζει σε κάθε περίπτωση την ικανοποίησή της που οι συστάσεις της ακολουθούνται από τα μέλη της, ενώ η σταθερή προσήλωσή της σε ζητήματα ανακύκλωσης πλοίων ακολουθώντας ασφαλείς και περιβαλλοντικά υπεύθυνες διαδικασίες τόσο στη Νορβηγία όσο και διεθνώς σε όλο τον κόσμο ασκούν μεγάλη επιρροή στο χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας εντός και εκτός χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της «Ship Breaking Platform» τα μέλη της Ένωσης Νορβηγών Εφοπλιστών, που προχώρησαν σε διαλύσεις πλοίων στην Ασία κατά το προηγούμενο έτος, χρησιμοποίησαν ναυπηγεία εγκεκριμένα από το νηογνώμονα Class NK, που πληρούσαν τους όρους της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ, περί ασφαλούς και περιβαλλοντικά ορθής ανακύκλωσης των πλοίων.

Φωτό: https://www.rederi.no/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.