Το «Monte Toledo» είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που έφτασε από το Ιράν...

Το «Monte Toledo» είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που έφτασε από το Ιράν στην Ευρώπη

292
Το «Monte Toledo» είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που έφτασε από το Ιράν στην Ευρώπη

Το 275 μέτρων δεξαμενόπλοιο, με χωρητικότητα 78.896 gt, που πλέει υπό πορτογαλική σημαία, έφτασε στο διυλιστήριο της Cia Espanola de Petroleos, κοντά στο Algericas, λίγα μίλια μακριά από το Γιβραλτάρ, την Κυριακή, 6 Μαρτίου.
Ο Jose Ramon Gomez Estancona, πλοίαρχος του «Monte Toledo», δήλωσε ότι η διαδικασία φόρτωσης του πετρελαίου στο Ιράν και συγκεκριμένα στον τερματικό σταθμό που βρίσκεται στο νησί Kharg, στον Περσικό Κόλπο, ήταν ακριβώς η ίδια όπως και πριν επιβληθεί το εμπάργκο. Ενώ τόνισε ότι, το προσωπικό στον τερματικό σταθμό ήταν «ιδιαιτέρως χαρούμενο καθώς η ομαλότητα αρχίζει να επιστρέφει» στον χώρο του τομέα εξαγωγής πετρελαίου.
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί με αφορμή το ταξίδι του «Monte Toledo» προς την Ευρώπη δήλωσε ότι σύντομα θα αυξηθούν οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου προς την Ευρώπη. Από την πλευρά του ο Αλι Ταγιέμπνια, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας, σημειώνει με έμφαση ότι οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν αναμένεται να αγγίξουν μέσα στο άμεσο μέλλον τα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Φωτό: http://photos.marinetraffic.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.