Απαγόρευση απόπλου για το πλοίο «Yacu Kallpa» λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων στο...

Απαγόρευση απόπλου για το πλοίο «Yacu Kallpa» λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων στο πλήρωμά του

583
Απαγόρευση απόπλου για το πλοίο «Yacu Kallpa» λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων στο πλήρωμά του

Η Αρχή του Λιμένος του Tampico στο Μεξικό έχει απαγορεύσει τον απόπλου του πλοίου «Yacu Kallpa», καθώς υπάρχουν επίσημες καταγγελίες από την πλευρά του πληρώματος για μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τα έξι μέλη του πληρώματος -περουβιανής καταγωγής- η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει είναι άθλια καθώς το πλήρωμα δεν έχει λάβει προμήθειες και πληρωμή για την εργασία του εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ το πλοίο είναι σε τραγική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα ασφάλειας.
Όπως αναφέρουν τα μέλη του πληρώματος, για περισσότερο από ένα μήνα έχουν εγκλωβιστεί στο πλοίο, με εξαίρεση δύο μέλη που έφυγαν από το πλοίο για ιατρικούς λόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο μεταφέρει παράνομο φορτίο ξυλείας. Παρ’ όλ’ αυτά τα μέλη του πληρώματος μπορούν ελεύθερα να φύγουν καθώς δεν θεωρείται πως είχαν κάποια σχέση με την παράνομη υλοτομία. Το φορτίο πιθανολογείται πως προέρχεται από προστατευόμενες περιοχές του Αμαζονίου.
Όσον αφορά την εταιρεία, το «Yacu Kallpa», 20,000 dwt, είναι το μοναδικό πλοίο που έχει απομείνει στην κυριότητα της «Peruvian Amazon Lines», η οποία το έχει θέσει προς πώληση στην πλατφόρμα NautiSNP για $4 εκατομμύρια, καθώς αναμένεται πως θα δηλώσει πτώχευση στο άμεσο μέλλον.

Φωτό: www.houstonchronicle.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.