Ο λιμένας του Κιέλου διατηρεί τη δυναμική του παρά την κρίση

Ο λιμένας του Κιέλου διατηρεί τη δυναμική του παρά την κρίση

52
Ο λιμένας του Κιέλου διατηρεί τη δυναμική του παρά την κρίση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε η Λιμενική Αρχή του Κιέλου, το τελευταίο παρουσίασε για το 2015 αύξηση στη διακίνηση επιβατών κατά 2,0%, αγγίζοντας τα 2,1 εκατομμύρια επιβάτες. Από την άλλη μείωση καταγράφηκε στα διακινηθέντα φορτία. Συγκεκριμένα από το λιμένα του Κιέλου διακινήθηκαν μέσα στο 2015 συνολικά 6,2 εκατομμύρια τόνοι φορτίων, μειωμένοι κατά 4,2% σε σχέση με το 2014.
Από την πλευρά του ο Dirk Claus, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος του Κιέλου (SEEHAFEN KIEL GmbH & Co. KG) δήλωσε ότι παρά τη μείωση στη διακίνηση χύδην φορτίων η Λιμενική Αρχή είναι ικανοποιημένη με τα δεδομένα αποτελέσματα, καθώς παρά την κρίση κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις τους. Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η Λιμενική Αρχή θα επιτευχθεί εκ νέου η επιστροφή του λιμένα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, με δεδομένο ότι έχει αρχίσει και η εισαγωγή χαρτιού από την βόρεια Σουηδία.
Από την άλλη σε ό,τι αφορά τον τομέα της διακίνησης επιβατών, το Κίελο επωφελήθηκε σημαντικά από την ισχυρή ανάπτυξη του τομέα κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη αύξηση στους διακινηθέντες επιβάτες, που για το 2015 άγγιξαν τα 2,1 εκατομμύρια, 458.152 περισσότεροι από ότι το 2014.
Για το μέλλον, ο Dirk Claus σημειώνει ότι ο λιμένας του Κιέλου περιμένει σημαντικές προοπτικές μεγέθυνσης από την περαιτέρω ανάπτυξη των διατροπικών μεταφορών (οδικών και σιδηροδρομικών). Μάλιστα, ήδη μέσα στο 2015 σημαντική αύξηση παρουσίασε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Κιέλου και Βερόνας, με πέντε τραίνα να συνδέουν εβδομαδιαίως τα δύο λιμάνια.

Φωτό: http://www.portofkiel.com/ Peter Luehr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.