Σύλληψη δύο Βρετανών στην Αλεξανδρούπολη. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού

Σύλληψη δύο Βρετανών στην Αλεξανδρούπολη. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού

130
Σύλληψη δύο Βρετανών στην Αλεξανδρούπολη. Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού

Δύο (02) Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 35 και 36 χρόνων, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες,  από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά – κατοχή – αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, στο λιμένα Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συρόμενο τροχόσπιτο. Έπειτα από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός του τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα, τα κάτωθι:

α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),

γ)  δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν τετρακόσια δύο ευρώ και εβδομήντα λεπτά (402,70), ογδόντα (80) δολάρια ΗΠΑ, δύο χιλιάδες σαράντα (2.040) λίρες Τουρκίας, δέκα χιλιάδες (10.000) δηνάρια Ιράκ και δύο (02) κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν εννιακόσια σαράντα ένα (941) ευρώ και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το ανωτέρω όχημα.

Τέλος, από στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Τελωνείου Κήπων.

Ο ανωτέρω εντοπίστηκε εντός Ι.Χ.Ε. με ρυμουλκούμενο όχημα, να κατέχει και να μεταφέρει

α) Τέσσερα (04) αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος  5,5 χιλιοστών (5,5mm),

β) Περίπου διακόσιες χιλιάδες (200.000) φυσίγγια διαμετρήματος  22 χιλιοστών (22mm),

γ) Οκτώ (08) διόπτρες σκόπευσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.