To Κατάρ θα προμηθεύει με φυσικό αέριο και το Πακιστάν

To Κατάρ θα προμηθεύει με φυσικό αέριο και το Πακιστάν

89
To Κατάρ θα προμηθεύει με φυσικό αέριο και το Πακιστάν

Η Qatar Liquefied Gas Company Limited σε επίσημη ανακοίνωσή της προχώρησε σε υπογραφή μακροχρόνιας συμφωνίας για την προμήθεια της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου του Πακιστάν (Pakistan State Oil Company Limited – PSO) με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η συμφωνία, η Qatargas θα προμηθεύει ετησίως με 3.750.000 τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου του Πακιστάν για μία χρονική περίοδο 15 ετών, με το πρώτο φορτίο να αναμένεται να παραδοθεί τον προσεχή Μάρτιο.
Ο Saad Sherida Al-Kaabi, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Qatargas, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την ανάδειξη του Κατάρ ως ενός αξιόπιστου προμηθευτή ενέργειας και για το Πακιστάν».
Η Qatargas ιδρύθηκε το 1984 και υπήρξε πρωτοπόρος στη βιομηχανία παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ. Σήμερα η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία παραγωγής LNG, με ετήσια παραγωγή που φτάνει τους 42 εκατομμύρια τόνους.

Φωτό: www.qatargas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.