Νέες αγορές και θαλάσσιες (δια)συνδέσεις αναζητά η Τουρκία

Νέες αγορές και θαλάσσιες (δια)συνδέσεις αναζητά η Τουρκία

78
Νέες αγορές και θαλάσσιες (δια)συνδέσεις αναζητά η Τουρκία

Η Τουρκία επιδιώκει να αναζητήσει νέες αγορές για τις εξαγωγές των νωπών και φρέσκων αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων, η οποία κλονίζεται ανεπανόρθωτα από την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία. Η Ρωσία επέβαλε μια σειρά από μονομερείς οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας καθώς και την απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων μετά την κατάρρευση ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου από μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας.
Ο επικεφαλής της τουρκικής ένωσης νωπών και φρέσκων προϊόντων, κατά τη διάρκεια της έκθεσης “Fruit Logistica” στο Βερολίνο, ανέφερε ότι:
“Βρισκόμαστε πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα των νωπών προϊόντων. Ελπίζουμε να ανακτήσουμε το μερίδιο αγοράς που χάσαμε από τη Ρωσία σε διαφορετικές χώρες» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι απαιτούνται άμεσες στρατηγικές επιλογές.
Σύμφωνα με δηλώσεις επικεφαλής επιμελητηρίων και γεωργικών συνεταιρισμών στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι Τούρκοι παραγωγοί αντιλαμβάνονται την μεγάλη δυσκολία ως προς την εξαγωγή προϊόντων εξαιτίας της απόλυτης εξάρτησης από τη ρωσική αγορά και την αδυναμία έγκαιρης σύναψης συμφωνιών με άλλες αγορές κυρίως στη Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη. Η νέα τάξη πραγμάτων στις αγροτικές περιοχές, ειδικά της νοτίου Τουρκίας, φαίνεται να αναβιώνει νέες θαλάσσιες οδούς και λιμάνια στα νότια και δυτικά της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.