Σχέδιο για τις προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας στην Κόρινθο

Σχέδιο για τις προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας στην Κόρινθο

98
Σχέδιο για τις προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας στην Κόρινθο

Σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές, αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων του λιμένα της Κορίνθου, όπως είναι οι περιορισμοί ως προς το μέγεθος των πλοίων και η ανάγκη προσέλκυσης εξειδικευμένων κοινών που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιστορικός – αρχαιολογικός – πολιτιστικός τουρισμός, κρίθηκε ως επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμού και παραγωγής ενός ολοκληρωμένου «Σχεδίου Οδηγού Εφαρμογής Κρουαζιέρας» για το λιμένα.
Το Σχέδιο θα πρέπει να παρουσιάζει το σύνολο των τεχνικών χαρακτηριστικών και προδιαγραφών του λιμένα, καθώς και το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.
Με βάση αυτήν την ανάγκη στα τέλη του 2015 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων προχώρησε στην ανάθεση στην εταιρεία Smart Concepts P. Aρκουμανέας και ΣΙΑ Ε.Ε. την υπηρεσία της σύνταξης «Σχεδίου Οδηγού Εφαρμογής Κρουαζιέρας» έναντι του ποσού των 9.600 ευρώ.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο υποστηρίζει σθεναρά ότι η ανάδειξη της Κορίνθου ως προορισμού κρουαζιέρας επηρεάζεται από ένα πλέγμα εμπλεκόμενων φορέων (stakeholders) στην Ελλάδα, την τοπική κοινωνία αλλά και διεθνώς. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διεθνείς και ελληνικοί φορείς κρουαζιέρας, οι συνεργαζόμενοι φορείς, οι επιχειρήσεις και οι τελικοί καταναλωτές των προϊόντων και υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα χρειάζεται η συνεργασία των εξής φορέων και οργανισμών:
– Διεθνείς φορείς προώθησης του κλάδου της κρουαζιέρας: Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας και η Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας.
– Διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας
– Κεντρικοί φορείς του ελληνικού τουρισμού και κρουαζιέρας: Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ΕΟΤ & ΣΕΤΕ, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας & Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, ΕΛΙΜΕ & πρωτοβουλία Greek Cruise, ΟΛΠ και άλλα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, επιχειρηματικά δίκτυα Start up Greece & Invest in Greece
– Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νομοί και Δήμοι
– Τοπικοί φορείς
– Επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ξενοδόχοι, πάροχοι υπηρεσιών, ΜΚΟ και τοπικοί σύλλογοι.

Φωτό: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων/http://www.korinthos-port.gr

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.