Χρονιά ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευμάτων από τον λιμένα του Ρότερνταμ

Χρονιά ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευμάτων από τον λιμένα του Ρότερνταμ

61
Χρονιά ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευμάτων από τον λιμένα του Ρότερνταμ

Το 2015 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για το λιμάνι του Ρότερνταμ, έχοντας καταγράψει σε σχέση με το 2014 μία άνοδο της τάξης του 5% στην διακίνηση εμπορευμάτων, αγγίζοντας συνολικά τους 466 εκατομμύρια τόνους. Η συγκεκριμένη αύξηση που καταγράφηκε στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην αύξηση της διακίνησης φορτίων αργού πετρελαίου καθώς και πετρελαϊκών προϊόντων. Ο επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ Allard Castelein σε δήλωσή του σημείωσε ότι η χαμηλή τιμή του πετρελαίου έχει οδηγήσει σε υψηλότερα περιθώρια διύλισης και ότι αυτό με τη σειρά του έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των φορτίων πετρελαίου που φτάνουν στα διυλιστήρια και εν συνεχεία διακινούνται από το λιμάνι του Ρότερνταμ.
Ο επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ αναφέρθηκε στην δήλωσή του και στο ζήτημα της απεργιακής κινητοποίησης των λιμενεργατών που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Λιμενική Αρχή προσδοκά πως σύντομα θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι συζητήσεις με τα συνδικάτα, τις οποίες ο ίδιος κρίνει ως εποικοδομητικές, και θα επιτευχθεί συμφωνία στο ζήτημα της διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα τόνισε ότι δεν αναμένονται περισσότερες απεργίες για αυτό το ζήτημα.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του χρόνου τα συνδικάτα FNV (Dutch Federation of Trade Unions) και CNV (National Federation of Christian Trade Unions in the Netherlands) είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα του Ρότερνταμ ζητώντας την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απώλειες θέσεων εργασίας μετά την εγκατάσταση νέων και εξαιρετικά αυτοματοποιημένων τερματικών στο λιμάνι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/CLAUS BJORN LARSEN DENMARK OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.