Στον πάγο ο αγωγός Turkish Stream από την Ρωσία

Στον πάγο ο αγωγός Turkish Stream από την Ρωσία

134
Στον πάγο ο αγωγός Turkish Stream από την Ρωσία

Η Ρωσία προχώρησε σε αναστολή του έργου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου “Turkish Stream” ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στην Συρία. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν παγώσει. Στην ουσία πρόκειται για μία ακόμη απάντηση της Ρωσίας που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Μόσχα έναντι της Τουρκίας και οι οποίες έχουν οδηγήσει τις σχέσεις των δύο χωρών στο ναδίρ. Ο αγωγός Turkish Stream ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2014 ως λύση στην απόφαση της Βουλγαρίας να παγώσει την κατασκευή του αγωγού “South Stream”.
Υπενθυμίζουμε ότι ακολούθησαν ξεκάθαρες ενδείξεις των Βρυξελλών προς την Σόφια για λήψη μέτρων έναντι της Βουλγαρίας σε περίπτωση που η χώρα δεν προχωρούσε σε αναδιαπραγμάτευση της διμερούς συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού και η οποία σύμφωνα με τις Βρυξέλλες παραβίαζε αρκετούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.