Νέος ναυπηγικός κολοσσός γεννάται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νέος ναυπηγικός κολοσσός γεννάται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

288
Νέος ναυπηγικός κολοσσός γεννάται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Αbu Dhabi Ship Building PJSC (ADSB), σημαντική ναυπηγική εταιρεία με εξειδίκευση σε πολεμικά, επιβατηγά και εμπορικά πλοία, και η Drydocks World, επίσης σημαντική εταιρεία σε θέματα ναυπηγοεπισκευής και ναυπήγησης εγκαταστάσεων offshore, φυσικού αερίου και ενέργειας, υπέγραψαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) προκειμένου να δημιουργήσουν μια βιομηχανική υπερδύναμη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Ο δρ Khaled Al Mazrouei, Διευθύνων Σύμβουλος της ADSB και ο Δρ Κιμ CS, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της Drydocks World, υπέγραψαν τη συμφωνία για τη δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας που θα αναπτύξει και θα υποστηρίξει τις τοπικές ναυτιλιακές υπηρεσίες και βιομηχανίες. Το Μνημόνιο στοχεύει στην ενίσχυση της μεταφοράς γνώσεων και δυνατοτήτων μεταξύ των δύο εταιρειών και αποτελεί τη βάση για μελλοντικές συμφωνίες συνεργασίας που θα άλλαξαν την εικόνα του κλάδου και τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής.
Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο δρ. Al Mazrouei δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με Drydocks World. Θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες με την καθιέρωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.