Οι Φιλιππίνες ανακοινώνουν την εξάλειψη της γραφειοκρατίας για θέματα ναυτεργασίας

Οι Φιλιππίνες ανακοινώνουν την εξάλειψη της γραφειοκρατίας για θέματα ναυτεργασίας

116
Οι Φιλιππίνες ανακοινώνουν την εξάλειψη της γραφειοκρατίας για θέματα ναυτεργασίας

Σε μια πολύ αναμενόμενη προσπάθεια να μειωθεί η γραφειοκρατία και η τεράστια πλέον αναμονή των ναυτικών στη Μανίλα για την έκδοση και παραλαβή των απαραίτητων πιστοποιητικών και πτυχίων, η αρμόδια κρατική αρχή (ΜARINA- STCWO) ανακοίνωσε ότι είναι πλέον στα αρχικά στάδια για τον πλήρη εκσυγχρονισμό αλλά και τη σταδιακή αποκέντρωση των υπηρεσιών της. H υιοθέτηση και εφαρμογή νέων πληροφοριακών συστημάτων αλλά και η ηλεκτρονική διασύνδεση με όλα τα περιφερειακά γραφεία του αρμοδίου υπουργείου ναυτιλίας είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις αξιωματικών της Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων.
Τα περιφερειακά γραφεία τώρα πλέον θα είναι σε θέση να εκδίδουν Certificates of Proficiency [COP], αφού μέχρι πρόσφατα μόνο η κεντρική υπηρεσία διέθετε την υποδομή και το προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ναυτικών.
Από τις αρχές του 2016, θα εγκαινιαστούν νέα περιφερειακά κέντρα σε όλη τη χώρα τα οποία θα εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και πτυχία ενώ η οποιαδήποτε επεξεργασία των απαραίτητων εγγράφων των ναυτικών πριν τη ναυτολόγησή τους θα γίνει πλέον ευκολότερη και πιο γρήγορη.
Η στελέχωση των γραφείων με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και η παροχή εξελιγμένων τηλεπικοινωνιακών, πληροφοριακών και λογιστικών συστημάτων είναι στις απόλυτες προτεραιότητες της κεντρικής διο0ίκησης στη Μανίλα και ανάμεσα στις κρατικές δεσμεύσεις για το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.