Ισχυρή ανάπτυξη αναμένει το 2016 η βιομηχανία κρουαζιέρας στο Αμβούργο

Ισχυρή ανάπτυξη αναμένει το 2016 η βιομηχανία κρουαζιέρας στο Αμβούργο

57
Ισχυρή ανάπτυξη αναμένει το 2016 η βιομηχανία κρουαζιέρας στο Αμβούργο

Στο Αμβούργο η βιομηχανία κρουαζιέρας συνεχίζει κατά τα τελευταία χρόνια να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση τα μεγέθη του Αμβούργου απέχουν ακόμα πολύ από τα αντίστοιχα του Μαϊάμι, που αποτελεί και το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το 2015 στο λιμένα του Μαϊάμι αποβιβάστηκαν περίπου πέντε εκατομμύρια επιβάτες, ενώ μέχρι το 2020 αναμένεται ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας να αγγίξει τα επτά εκατομμύρια.
H εταιρεία «Cruise Gate Hamburg», που έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία των τριών τερματικών σταθμών κρουαζιέρας στο λιμένα του Αμβούργου, ανακοίνωσε ότι για το 2016 αναμένονται 160 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (τέσσερις περισσότερες σε σχέση με το 2015) και συνολικά 661.000 επιβάτες, από τους 525.000 που είχαν επισκεφτεί το Αμβούργο το 2015 (αύξηση 26%).
«Η σημαντική αύξηση του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας αποδίδεται στα κατά πολύ μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που μπορούν να φιλοξενούν αρκετές εκατοντάδες επιβάτες και τα οποία αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμένα του Αμβούργου μέσα το επόμενο έτος» δήλωσε η Sacha Rougier, διευθύνων σύμβουλος της «Cruise Gate Hamburg».
Μεταξύ των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που αναμένεται να αφιχθούν στο Αμβούργο μέσα στο 2016 είναι και το νέο AIDAprima, το οποίο έχει προγραμματίσει εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από το Αμβούργο προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που ξεκινούν από τις 30 Απριλίου, αλλά και το MSC Splendida, το οποίο έχει ως βάση του το Αμβούργο ήδη από το Μάιο του 2015. Πέραν των εταιρειών AIDA Cruises και MSC Cruises, στο Αμβούργο αναμένεται να δραστηριοποιηθούν μεταξύ άλλων και οι εταιρείες κρουαζιέρας: Hapag-Lloyd Kreuzfahrten, Cunard, και Phoenix Reisen.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Maurizio Gambarini

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.