Το Iρανικό Πολεμικό Ναυτικό απέτρεψε πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Το Iρανικό Πολεμικό Ναυτικό απέτρεψε πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

245
Το Iρανικό Πολεμικό Ναυτικό απέτρεψε πειρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο

Από το υπουργείο Άμυνας του Ιράν έγινε γνωστό ότι το πλοίο «Sabalan» του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού απέτρεψε πρόσφατα πειρατική επίθεση εναντίον ενός δεξαμενόπλοιου που έπλεε στα στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι πειρατές επέβαιναν σε έξι σκάφη και προσέγγισαν ένα Ιρανικό δεξαμενόπλοιο, του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομα. Ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου εξέπεμψε σήμα κινδύνου, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα το ιρανικό πολεμικό πλοίο «Sabalan», που ανοίγοντας πυρ εναντίον των πειρατών τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή.
Όπως προκύπτει από την ενημέρωση του Ιρανικού υπουργείο Άμυνας, το «Sabalan», μαζί με το πλοίο υποστήριξης μάχης «Tonb», περιπολούν στην περιοχή των στενών του Μπαμπ ελ Μαντέμπ από τις αρχές του Δεκεμβρίου σε μία αποστολή κατά της πειρατείας.
Να σημειωθεί ότι πλοία του Ιρανικού πολεμικού στόλου πραγματοποιούν περιπολίες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ήδη από το 2008 και σύμφωνα με τον Ιρανό υποναύαρχο Habibollah Sayyari, το Πολεμικό Ναυτικού του Ιράν έχει αποτρέψει επιθέσεις σε είκοσι εμπορικά πλοία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EUNAVFOR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.