Ο ΥΝΑ ζητά την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κορέας

Ο ΥΝΑ ζητά την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κορέας

38
Ο ΥΝΑ ζητά την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κορέας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας συναντήθηκε στο υπουργείο, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, ΑhnYoung Jip συνοδευόμενος από στελέχη του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας.
Σκοπός της συνάντησης εργασίας ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ο υπουργός απέδωσε έμφαση σε θέματα διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επίσης και της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα της περαιτέρω διεύρυνσης του όγκου των συναλλαγών των διμερών εμπορικών σχέσεων. Ειδικότερα, και ενόψει της επικείμενης (από 1.1.2016) ανάληψης καθηκόντων Γ.Γ. του ΙΜΟ από τον Κορεάτη κ. Ki-Tack Lim, επεσήμανε την προσδοκώμενη δυναμική περαιτέρω θεσμικής συνεργασίας των δύο χωρών, επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος εντός πλαισίου Ι.Μ.Ο.
Επιπρόσθετα, τονίστηκε η σκοπιμότητα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κορέας, στη βάση της υλοποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υφισταμένων προσφυγικών ροών το οποίο παρακολουθείται στενά από την διεθνή κοινότητα.
Ο πρέσβης της Κορέας απέδωσε έμφαση σε θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας με τομείς προτεραιότητας τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Σε αυτή την κατεύθυνση, συμφώνησε στην ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων.
Ειδική έμφαση δόθηκε από τις δύο πλευρές στη συνεργασία στο πλαίσιο του ΙΜΟ επί θεμάτων προτεραιότητας όπως οι εκπομπές αερίων ρύπων από τα πλοία, το υποχρεωτικό Σύστημα Ελέγχου Κρατών Μελών και η διαδικασία κύρωσης διεθνών συμβάσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.