Δραματική πτώση στην αγορά χάλυβα

Δραματική πτώση στην αγορά χάλυβα

140
Δραματική πτώση στην αγορά χάλυβα

Οι μειωμένες επενδύσεις στην αγορά των ακίνητων και της κατασκευής έχουν αποδυναμώσει τη ζήτηση σε χάλυβα στην Κίνα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, σύμφωνα με μια έκθεση φορέων που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Πεκίνο.
Η Κινεζική εγχώρια ζήτηση για χάλυβα θα μειωθεί κατά 4,8 τοις εκατό σε σχέση με το 2015 και θα διαμορφωθεί στους 668 εκατομμύρια τόνους το 2015, σύμφωνα με την έκθεση του China Metallurgical Industry Planning and Research Institute.
Η ζήτηση χάλυβα θα συνεχίσει να συρρικνώνεται και το 2016 και θα καταγράψει περαιτέρω πτώση 3% κατά τη διάρκεια του νέου έτους.
Σε παγκόσμιο επίπεδο , η παγκόσμια ζήτηση χάλυβα θα μειωθεί κατά 2% το 2015 και κατά 0,9% το 2016.
Εν τω μεταξύ , η επιβράδυνση της ζήτησης έχει με τη σειρά της οδηγήσει σε δραματική πτώση των κερδών σε όλες τις βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας χάλυβα και οδήγησε στην απότομη έξοδο από την αγορά πολυάριθμων μικρών μονάδων και παικτών.
Οι μεγάλες και μεσαίες χαλυβουργίες της Κίνας υπέστησαν ζημία ύψους 11.340 εκατομμύρια δολαρίων κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2015, σύμφωνα με την CISA .
Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.