Πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των λιμένων της Υεμένης

Πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των λιμένων της Υεμένης

94
Πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των λιμένων της Υεμένης

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Gard P&I Club, η πλειονότητα των λιμένων της Υεμένης έχουν επιστρέψει στην κανονική τους λειτουργία. Παρ’ όλ’ αυτά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας παραμένουν σε ισχύ.
Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των λιμένων είναι οι εξής:
• Ανοιχτοί λιμένες: Salif, Hoeidah, Mokha, Aden, Mukalla
• Κλειστοί λιμένες: Ras Isa, Balhaf, Ash Shihr
(Οι πληροφορίες παρέχονται από το Gulf Agency Co. (Yemen) Ltd.)
Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση στην Υεμένη παραμένει έκρυθμη, γι’ αυτό και οι ενδιαφερόμενοι πλοίαρχοι και διαχειριστές θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς πράκτορες και συνδέσμους τους για να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα και τους λιμένες της.
Για την είσοδο ενός πλοίου στα χωρικά ύδατα της Υεμένης, απαιτείται οι πλοίαρχοι να λάβουν μέσω του πράκτορα ή των παραληπτών των φορτίων ειδική άδεια από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποσταλεί η ειδική φόρμα άδειας «Request for Commercial and Relief Vessels to Yemeni Ports» στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Yemen.transport@gmail.com». Στη συνέχεια, όταν το πλοίο φθάσει στο στενό Bab Al-Mandab (3 ν.μ. από τα χωρικά ύδατα της Υεμένης), οι πλοίαρχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Πολεμικό Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας (δίαυλος VHF 16), για να καθοριστεί θέση αγκυροβολίου και να διεξαχθεί η τελική επιθεώρηση.
Η επιθεώρηση, η οποία αφορά το φορτίο και τα πιστοποιητικά που το συνοδεύουν, δεν εμπλέκει καθόλου το πλήρωμα παρά μόνο τον πλοίαρχο. Εάν κριθεί επιτυχής τότε το πλοίο πρέπει να επικοινωνήσει εκ νέου με την Αρχή του Λιμένος μέσω του διαύλου VHF 14/16, για να οριστεί νέα θέση αγκυροβολίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.