To νηολόγιο των Marshall Islands συνεχίζει να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές μεταξύ των...

To νηολόγιο των Marshall Islands συνεχίζει να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές μεταξύ των Ελλήνων πλοιοκτητών

487
To νηολόγιο των Marshall Islands συνεχίζει να είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές μεταξύ των Ελλήνων πλοιοκτητών

Να σημειωθεί ότι η International Registries, Inc. και οι θυγατρικές της (IRI), που παρέχουν διοικητική και τεχνική υποστήριξη στην RMI Maritime and Corporate Registries, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν άρρηκτους δεσμούς με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα από την μέρα δημιουργίας του ελληνικού γραφείου στην Ακτή Μιαούλη. Όπως αναφέρει ο Θεόδωρος Ξενακούδης, Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της International Registries, οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν από το 2009 την μερίδα του λέοντος των πλοίων που ταξιδεύουν υπό την σημαία των νήσων Marshall.
Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Shipping & Finance – November 2015 δείχνουν ότι κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Νοεμβρίου στο νηολόγιο των νήσων Marshall βρίσκονταν εγγεγραμμένα 913 Ελληνόκτητα πλοία χωρητικότητας μεγαλύτερης των 70 εκατομμυρίων DWT .
Από την πλευρά του ο Χάρης Βαφειάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Stealth Gas, τονίζει ότι αυτή η επιτυχία του νηολογίου των Marshall Islands οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του νηολογίου, και αυτός είναι ο λόγος που και ο ίδιος ετοιμάζεται να υψώσει σε 5 δικά του πλοία την σημαία των Marshall Islands.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.