To Gdansk σπάει κάθε ρεκόρ διακίνησης εμπορευματικών φορτίων

To Gdansk σπάει κάθε ρεκόρ διακίνησης εμπορευματικών φορτίων

103
To Gdansk σπάει κάθε ρεκόρ διακίνησης εμπορευματικών φορτίων

Την περασμένη Παρασκευή το πολωνικό λιμάνι του Gdansk, παρά τις δυσκολίες που διέρχεται η ναυτιλιακή αγορά, κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ: από τις προβλήτες του κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 διακινήθηκαν εμπορευματικά φορτία 32,5 εκατ. τόνων, όταν για όλο το δωδεκάμηνο του 2014 είχαν διακινηθεί 32,3 εκατ. τόνοι φορτίων.
Με δεδομένο ότι απομένει ένας ακόμα μήνας για να κλείσει το έτος, αναμένεται από τον λιμένα του Gdansk να διακινηθούν συνολικά περισσότεροι από 35 εκατ. τόνοι φορτίων. Πρόκειται για νούμερα που δεν έχει δει ούτε ο λιμένας του Gdansk ούτε κανένα άλλο πολωνικό λιμάνι.
Μάλιστα το 2015 αναδεικνύεται ως μία ιδιαιτέρως επιτυχημένη χρονιά για το Gdansk σε ό,τι αφορά τον τομέα των μεταφορτώσεων, με τη μεταφόρτωση υγρών καυσίμων να σημειώνει αύξηση σε σχέση με το 2014 κατά 20% και των γενικών φορτίων αύξηση 4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2015 σημαντική αύξηση παρουσίασε και η μεταφόρτωση άνθρακα, σε ποσοστό της τάξης του 30%.
Από τους κύριους λόγους που έχουν επιτρέψει στο Gdansk να αγγίξει αυτά τα μεγέθη είναι η αυξανόμενη δραστηριότητα που παρατηρείται στους τερματικούς σταθμούς μεταφόρτωσης του λιμένα καθώς και οι συνεχείς επενδύσεις στην βελτίωση των υποδομών του.

Φωτό: ΕΡΑ /ADAM WARZAWA POLAND OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.