Νέα απαγωγή πληρώματος από Nιγηριανούς πειρατές

Νέα απαγωγή πληρώματος από Nιγηριανούς πειρατές

757
Νέα απαγωγή πληρώματος από Nιγηριανούς πειρατές

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το βράδυ της Πέμπτης σημαδεύτηκε από την τραγική απαγωγή του Πλοιάρχου και 4 ακόμα μελών πληρώματος, Πολωνικής  υπηκοότητας, του υπό  Κυπριακής σημαίας  «M/V Szafir» από πειρατές, 30 μίλια από τις Νιγηριανές ακτές.

Ειδικότερα, το συμβάν σηματοδοτεί την αναζωπύρωση της πειρατείας σε μια περιοχή που από την μοιραία επίθεση του Φεβρουαρίου, η οποία στοίχισε την ζωή σε έναν Έλληνα υποπλοίαρχο, δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό. Στο 10,000 gt πλοίο μεταφοράς κοντέινερ  παραμένουν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, τα οποία όμως αδυνατούν να μετακινήσουν το αγκυροβολημένο πλοίο καθώς τα μέλη που απήχθησαν ήταν οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί – απαραίτητοι για την ασφαλή ναυσιπλοΐα του πλοίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προσπάθεια επικοινωνίας από τους απαγωγείς, και η κυβέρνηση της Πολωνίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Νιγηριανές Αρχές για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.