Μόσχα και Τεχεράνη αλλάζουν τις θαλάσσιες αρτηρίες στην Ασία

Μόσχα και Τεχεράνη αλλάζουν τις θαλάσσιες αρτηρίες στην Ασία

181
Μόσχα και Τεχεράνη αλλάζουν τις θαλάσσιες αρτηρίες στην Ασία

H μεταφορά που θα αφορά την ανταλλαγή προμηθειών αργού πετρελαίου μεταξύ του Ιράν και της Ινδίας ενδέχεται να επικεντρωθεί στους τερματικούς σταθμούς του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν και Αστραχάν της Ρωσίας. Ο νέος θαλάσσιος διάδρομος που ανοίγεται σύμφωνα με τον Ινδό Υφυπουργό Ενέργειας Pandey Bhagwati Prasad αντανακλά την υποστήριξη σε θέματα μεταφορών και ενέργειας χωρών που ανήκουν στον άξονα των BRICS.
Όπως μεταδόθηκε πριν λίγες εβδομάδες από το πρακτορείο TASS ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Bijan Namdar Zangeneh μετά από συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι, το Ιράν είναι έτοιμο για σημαντική συμφωνία «ανταλλαγής» πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Μόσχα.
Η συμφωνία θα αφορά την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και προϊόντων πετρελαίου από λιμάνια κυρίως στο Βόρειο Ιράν με ισοδύναμο όγκο ιρανικών προϊόντων που θα εξάγονται μέσω λιμένων και τερματικών σταθμών στο νότιο Ιράν.
Φωτο: ΕΡΑ / ABEDIN TAHERKENAREH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.