Αύξηση του λειτουργικού κόστους των πλοίων αναμένει η Drewry

Αύξηση του λειτουργικού κόστους των πλοίων αναμένει η Drewry

159
Αύξηση του λειτουργικού κόστους των πλοίων αναμένει η Drewry

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια ανασκόπηση του βρετανικού οίκου Drewry που αφορά στα λειτουργικά έξοδα των πλοίων (2015-2016), οι πλοιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα για τα έτη 2016 και 2017.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του 2015 παρατηρήθηκε μείωση των λειτουργικών εξόδων της τάξης του 1-2% εξαιτίας της πτώσης στις τιμές των διακινούμενων φορτίων και των μειωμένων ασφαλίστρων. Όμως, με την έναρξη του νέου έτους αυτή η τάση μείωσης αναμένεται να αντιστραφεί.

Όπως σημειώνει ο Nigel Gardiner, διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου οίκου, μέσα την επόμενη διετία θα παρατηρηθεί μια σχετικά μικρή αύξηση των λειτουργικών εξόδων, την οποία όμως αναμένεται να ακολουθήσει μία πολύ μεγαλύτερη αύξηση στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύξηση αναμένεται και στα έξοδα επάνδρωσης των πλοίων, ενώ στην περίπτωση που βελτιωθεί η κατάσταση στη ναυλαγορά εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση και στα έξοδα ασφάλισης Hull & Machinery.

Drewry

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.