Ο κοινωνικός απολογισμός της Attica Group

Ο κοινωνικός απολογισμός της Attica Group

47
Ο κοινωνικός απολογισμός της Attica Group

Η ΑΤΤΙCA Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group), μέλος της Marfin Investment Group (MIG), δημοσιεύει τον κοινωνικό απολογισμό του Ομίλου για το έτος 2014, στον οποίο παρουσιάζονται οι επιδόσεις του Ομίλου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
H Attica Group, η οποία συμμετέχει στο Οικουμενικό Σύμφωνο του Ο.Η.Ε. Global Compact ήδη από το 2008, αποτελεί τη μόνη εταιρεία του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας στην Ελλάδα που δημοσιεύει για 6η συνεχή χρονιά έκθεση Κοινωνικού Απολογισμού.
Τη φετινή χρονιά, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο απολογισμός καταρτίστηκε για πρώτη φορά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative GRI – G4 “In accordance” Core, με στόχο την παρουσίαση των ενεργειών, των αποτελεσμάτων, αλλά και των δεσμεύσεών του Ομίλου σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και διακυβέρνησης, με αντικειμενικότητα και διαφάνεια.
Στην παρούσα έκδοση, επισημαίνονται επίσης οι δράσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες που έλαβε ο Όμιλος κατά την προηγούμενη χρονιά, όπως η συνεργασία με την ECO MARINE POWER για την πιλοτική εφαρμογή εγκατάστασης φωτοβολταϊκής μονάδας στο πλοίο Blue Star Delos με στόχο την επέκτασή της και σε άλλα πλοία του Ομίλου, αλλά και η ενεργή συμμετοχή του στην πρωτοβουλία του Global Compact “Call for Action” που αφορά στην ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων της διαφθοράς και της δωροδοκίας.
Στη δήλωσή του ο Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, αναφέρει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κοινωνικός απολογισμός αποτελεί για τον Όμιλο αποφασιστικής σημασίας εργαλείο διοίκησης και διαχείρισης. Για αυτούς τους λόγους επιχειρούμε σήμερα την πιο συστηματική ενασχόληση με τις πολιτικές και δράσεις Ε.Κ.Ε. ώστε να ανταποκρινόμαστε στα διεθνή επίπεδα και να είμαστε έτοιμοι για τις νομοθετικές υποχρεώσεις που έρχονται. Για όλους εμάς στην Attica Group, αποτελεί προτεραιότητα η διερεύνηση και ανάπτυξη ευκαιριών, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, που θα μας επιτρέψουν πρωτίστως να εξασφαλίσουμε ότι ο Όμιλος θα είναι κερδοφόρος για όφελος των μετόχων του, των εργαζομένων του και της εθνικής μας οικονομίας. Η κερδοφορία περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ποιότητα, την οικονομία, τον περιορισμό των κινδύνων, τη δημιουργία φήμης, τη «διαφορά» από τον ανταγωνιστή. Οι εθελοντικές μας πρωτοβουλίες και πρακτικές που διαμορφώνουν και συμπληρώνουν την υπεύθυνη λειτουργία του Ομίλου μας, θα μας επιτρέψουν να είμαστε μπροστά και στις δεκαετίες που έρχονται».
Ο κοινωνικός απολογισμός 2014 είναι διαθέσιμος στις ιστοσελίδες του Ομίλου www.attica-group.com, www.bluestarferries.com & www.superfast.com στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.