Η Τζαμάικα στοχεύει να γίνει βασικός προμηθευτής LNG στην Καραϊβική

Η Τζαμάικα στοχεύει να γίνει βασικός προμηθευτής LNG στην Καραϊβική

66
Η Τζαμάικα στοχεύει να γίνει βασικός προμηθευτής LNG στην Καραϊβική

Η εταιρεία New Fortress Energy LLC με έδρα τις ΗΠΑ σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 200 εκ δολάρια για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στην Τζαμάικα.
Ο τερματικός σταθμός αναμένεται να προμηθεύει πάνω από 200.000 τόνους LNG στην μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στο Old Harbour στο νότο του νησιού, ισχύος 190 MW.
Η τοπική κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή προσφορών και σχεδίων για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG, με στόχο την εξυπηρέτηση σε μελλοντική βάση των αναγκών όχι μόνο της Τζαμάικα αλλά και άλλων νησιωτικών κρατών στην Καραϊβική.
Ο νέος τερματικός σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο μέχρι το 2018.
Να σημειωθεί ότι εκτός του τερματικού σταθμού η εταιρεία New Fortress έχει αναλάβει και την τροφοδοσία με LNG ενός ακόμα εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί, στην περιοχή του Bogue, St. James. Συγκεκριμένα, αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2016 να ξεκινήσουν οι αποστολές φορτίων LNG από το Fort Lauderdale στις ΗΠΑ στο Port of Montego Bay στην Τζαμάικα και από εκεί στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο Bogue.
Απόφαση της κυβέρνησης της Τζαμάικα είναι η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος της χώρας και η σταδιακή αύξηση της χρήσης υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ενεργειακού καυσίμου με στόχο τον περιορισμό της χρήσης του πετρελαίου, που έχει ένα σαφώς υψηλότερο παραγωγικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.