Ο Καναδάς χορηγεί άδειες για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στον Ατλαντικό

Ο Καναδάς χορηγεί άδειες για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στον Ατλαντικό

46
Ο Καναδάς χορηγεί άδειες για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στον Ατλαντικό

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές υπεράκτιων δραστηριοτήτων του Ατλαντικού Καναδά ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόφασή τους για χορήγηση αδειών εξερεύνησης υδρογονανθράκων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου, οι οποίες είχαν συμμετάσχει στο σχετικό διαγωνισμό της καναδικής κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι η αξία των αδειών που αφορούν μόνο στις υπεράκτιες περιοχές σε Newfoundland και Labrador έφτασε τα 1.204.953.713 δολάρια ΗΠΑ.
Οι εταιρείες που κατέθεσαν τις προσφορές τους είναι η νορβηγική Statoil, οι βρετανικές BP και BG, οι αμερικανικές Chevron και ExxonMobil, καθώς και η κρατική εταιρεία ενέργειας της Κίνας Nexen Energy.
Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για πετρελαϊκές έρευνες στον Ατλαντικό Καναδά (Newfoundland, Labrador και Nova Scotia) αποδίδεται στα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες που διεξήχθησαν στο συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο, με βάση τα οποία οι απολήψιμες ποσότητες πετρελαίου εκτιμώνται στα 12 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στην προοπτική εξόρυξης πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Newfoundland και του Labrador αντέδρασαν αρκετές περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες θεωρούν ότι από μία τέτοια εξέλιξη θα προκληθούν σημαντικά προβλήματα στο θαλάσσιο περιβάλλον και την αλιεία του Ατλαντικού Καναδά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.