Η Βρετανία τιμά την προσφορά του Εμπορικού Ναυτικού της

Η Βρετανία τιμά την προσφορά του Εμπορικού Ναυτικού της

73
Η Βρετανία τιμά την προσφορά του Εμπορικού Ναυτικού της

Με αφορμή την Remembrance Day στη Βρετανία, κατά την οποία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις εις μνήμην των Βρετανών στρατιωτών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας (Royal Merchant Navy Education Foundation) εξέδωσε επετειακή ανακοίνωση για να τιμήσει την προσφορά του εμπορικού ναυτικού της χώρας και όσων την υπηρέτησαν και συνεχίζουν να την υπηρετούν.
Αυτή την ιστορική ημέρα οι Βρετανοί καλούνται να θυμηθούν το ζωτικό ρόλο που έπαιξε η εμπορική ναυτιλία της χώρας στη μακραίωνη ιστορία της, ενώ καλούνται να μην υποτιμούν τον κρίσιμο ρόλο που και σήμερα έχει για τη βρετανική οικονομία και άρα για την ίδια την ζωή των Βρετανών, καθώς το 95% των εισαγόμενων και εξαγόμενων αγαθών στη χώρα πραγματοποιείται δια θαλάσσης.
hl
Δυστυχώς, όμως, όπως σημειώνει ο πλοίαρχος του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού και γραμματέας του Royal Merchant Navy Education Foundation, Charles Heron-Watson, οι Βρετανοί κατά τα τελευταία χρόνια δείχνουν ένα ιδιαιτέρως χαμηλό ενδιαφέρον για την ιστορία του εμπορικού ναυτικού της χώρας τους, αλλά και για την σημερινή του προσφορά στη χώρα.
Αυτός είναι και ο λόγος που το Royal Merchant Navy Education Foundation εξέδωσε πρόσφατα μία έκθεση, με τον τίτλο «The Bridge Report». Στόχος της έκθεσης είναι να κινήσει το ενδιαφέρον των Βρετανών πληροφορώντας τους για την ιδιαίτερη σημασία που έχει το εμπορικό ναυτικό και οι άνθρωποι που το υπηρετούν για την ζωή όλων των Βρετανών πολιτών αλλά και για την ίδια τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Για την έκθεση «The Bridge Report» πατήστε εδώ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.