Η εκδήλωση του Deree με θέμα «Low Rates, Ominous Forecasts: why Choose...

Η εκδήλωση του Deree με θέμα «Low Rates, Ominous Forecasts: why Choose a Career in Shipping?»

974
Η εκδήλωση του Deree με θέμα «Low Rates, Ominous Forecasts: why Choose a Career in Shipping?»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 3 Νοεμβρίου η εκδήλωση με θέμα «Low Rates, Ominous Forecasts: why Choose a Career in Shipping?», που διοργανώθηκε από το School of Business του DEREE- The American College of Greece. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου BSc (Hons) Shipping Management, που εντάχθηκε φέτος ως αυτόνομο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στα προπτυχιακά του DEREE.

Το πάνελ αποτελούνταν από τον κ. Γιώργο Λογοθέτη, CFO της George Moundreas & Co., τον κ. Πάνο Ζαχαριάδη, Technical Director της Atlantic Bulk Carriers, τον καπετάνιο Ιωάννη Κεχαγιά, CEO της White Sea Navigation SA., την κα Ρέα Μητροπούλου, Legal and Claims Manager της Mantinia Shipping Company SA, τον κ. Θεόφιλο Ξενακούδη,  Managing Director, του Marshall Islands Ship Registry’s Greek Office, και την κα Wanda Costopoulos, Assistant Managing Director της ARKAS Hellas SA. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Ηλίας Μπίσσιας, καθηγητής στο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.

Η Κοσμήτορας,  Άννυ Τριανταφύλλου, απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους και προχώρησε στην παρουσίαση του νέου προγράμματος.

Η Κοσμήτορας, Άννυ Τριανταφύλλου.
Η Κοσμήτορας, Άννυ Τριανταφύλλου.

Στη συνέχεια οι ομιλητές εστίασαν στις επαγγελματικές προοπτικές στο χώρο της ναυτιλίας και ανέλυσαν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που χαρακτηρίζουν την Ελληνική και τη διεθνή ναυτιλία. Παράλληλα τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία της εκπαίδευσης και δόθηκε έμφαση στο ρόλο της στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον της ναυτιλίας.

Ο Θεόφιλος Ξενακούδης,  Managing Director, του Marshall Islands Ship Registry’s Greek Office.
Ο Θεόφιλος Ξενακούδης, Managing Director, του Marshall Islands Ship Registry’s Greek Office.
O καπετάνιος Ιωάννης Κεχαγιάς, CEO της White Sea Navigation SA.
O καπετάνιος Ιωάννης Κεχαγιάς, CEO της White Sea Navigation SA.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σπύρος Βουγιούς, Ακαδημαϊκός Διευθυντής Ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και ο. Simon Ward, ως εκπρόσωπος του Institute of Chartered Shipbrokers, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.