To North P&I Club ενημερώνει για την κατάσταση των λιμένων στην Υεμένη

To North P&I Club ενημερώνει για την κατάσταση των λιμένων στην Υεμένη

67
To North P&I Club ενημερώνει για την κατάσταση των λιμένων στην Υεμένη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την είσοδο στα χωρικά ύδατα της Υεμένης, οι πλοίαρχοι πρέπει να λάβουν μέσω του πράκτορα ή των παραληπτών των φορτίων ειδική άδεια από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
untitled
Ειδικότερα, θα πρέπει να αποσταλεί η ειδική φόρμα άδειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Yemen.transport@gmail.com, ενώ οι πλοίαρχοι θα πρέπει με συνεχείς υπενθυμίσεις προς το υπουργείο Μεταφορών της Υεμένης να επιμένουν στην παραλαβή της άδειας.
Στη συνέχεια, όταν το πλοίο φθάσει στο στενό Bab Al-Mandab (3 ν.μ. από τα χωρικά ύδατα της Υεμένης), οι πλοίαρχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Πολεμικό Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας (δίαυλος VHF 16), για να καθοριστεί θέση αγκυροβολίου και να διεξαχθεί η τελική επιθεώρηση.
Η επιθεώρηση, η οποία αφορά το φορτίο και τα πιστοποιητικά που το συνοδεύουν, δεν εμπλέκει καθόλου το πλήρωμα παρά μόνο τον πλοίαρχο. Εάν κριθεί επιτυχής τότε το πλοίο πρέπει να επικοινωνήσει εκ νέου με την Αρχή του Λιμένος μέσω του διαύλου VHF 14/16, για να οριστεί νέα θέση αγκυροβολίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η επικοινωνία με τη στεριά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, λόγω των ιδιαιτέρως συχνών προβλημάτων που παρουσιάζει η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Υεμένη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.