Για πρώτη φορά η BLUE STAR FERRIES πρυμνοδέτησε στις Οινούσσες

Για πρώτη φορά η BLUE STAR FERRIES πρυμνοδέτησε στις Οινούσσες

386
Για πρώτη φορά η BLUE STAR FERRIES πρυμνοδέτησε στις Οινούσσες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική προσέγγιση του BLUE STAR 1 στο νέο εξωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα των Οινουσσών.
Το πλοίο με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποίησε τους ελιγμούς στο υπήνεμο λιμάνι του ακριτικού νησιού και πρυμνοδέτησε για πρώτη φορά από την ανάληψη της γραμμής από την εταιρεία BLUE STAR FERRIES.
Κάτοικοι και επισκέπτες με επικεφαλής τον δήμαρχο του νησιού καπ. Στέφανο Βογιατζή και τις λοιπές Αρχές συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για την υποδοχή του πλοίου.
Μόλις ο καταπέλτης του πλοίου κατέβηκε οι κάτοικοι του νησιού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα συγκίνησης και χαράς, ενώ κατά τον απόπλου το φωταγωγημένο ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ “αποχαιρέτισε” πανηγυρικά με 3 μακρούς συριγμούς. Αναμένεται πλέον η ομαλή δρομολόγηση από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου οπότε και θα καταπλεύσει από την Χίο με προορισμό τα Ψαρά και τον Πειραιά.
Να σημειωθεί βέβαια ότι κατά το πρώτο προγραμματισμένο για σήμερα δρομολόγιο του πλοίου δεν υπάρχουν εισιτήρια λόγω των μεγάλων μεταναστευτικών ροών από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά.
Με ευχές και συγκίνηση όλοι οι Αιγνουσιώτες εύχονται να αξιωθούν να ταξιδέψουν σύντομα μέσω της νέας γραμμής στο αγαπημένο τους νησί.
Η παρουσία του Blue Star 1 αποτελεί ένα ακόμη καθοριστικό βήμα ανάπτυξης για την ακριτική Αιγνούσα υλοποιώντας το μεγάλο όραμα του τέως δημάρχου του νησιού Ευάγγελου Αγγελάκου καθώς και όλων όσων επί πολλά έτη συνέδραμαν, μόχθησαν, αγωνίστηκαν, πάλεψαν και με συγκίνηση είδαν την επίτευξη του σημαντικού αυτού έργου. Από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και ολοκλήρωση του κρηπιδώματος μέχρι και την πρόσφατη διαδικασία της δημοπράτησης και δρομολόγησης του Blue Star 1.


Οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματικό υλικό της Στέλλας Πετρίδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.