Κίνηση ματ της Gazprom στην ενεργειακή αγορά της ΝΑ Ασίας

Κίνηση ματ της Gazprom στην ενεργειακή αγορά της ΝΑ Ασίας

106
Κίνηση ματ της Gazprom στην ενεργειακή αγορά της ΝΑ Ασίας

Προς τις ασιατικές αγορές στρέφονται πλέον οι ρωσικές εταιρείες ενέργειας αντιδρώντας στο εμπάργκο της Δύσης. Η ρωσική Gazprom και η σιγκαπουριανική Pavilion Gaz Pte Ltd ανακοίνωσαν την υπογραφή σημαντικής σύμβασης για την αγορά και πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από τη Ρωσία, με διάρκεια 10 ετών.
Η σύμβαση προβλέπει προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Gazprom σε ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπογεγραμμένη συμφωνία θέτει τα θεμέλια των εμπορικών δεσμών του ρωσικού γίγαντα με χώρες της Ασίας αλλά και την περαιτέρω επέκταση μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με τη Σιγκαπούρη.
«Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει την παρουσία μας στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ασίας , καθώς υποστηρίζει τη στρατηγική μας για την υποστήριξη των προγραμμάτων στις αναδυόμενες αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS o αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
Η εταιρεία Pavilion GAZ είναι 100% θυγατρική της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Σιγκαπούρης και εφοδιάζει με φυσικό αέριο χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.