Η DP World επανέρχεται στις λιμενικές υπηρεσίες της Υεμένης

Η DP World επανέρχεται στις λιμενικές υπηρεσίες της Υεμένης

39
Η DP World επανέρχεται στις λιμενικές υπηρεσίες της Υεμένης

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) η DP World βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της Υεμένης στην πρωτεύουσα Σαναά προκειμένου να υποστηρίξει την ανοικοδόμηση της ναυσιπλοΐας, των λιμενικών εγκαταστάσεων και του εμπορίου, τομείς οι οποίοι έχει πληγεί από τις εμφύλιες συγκρούσεις, «Διερευνούμε τομείς όπου μπορούμε να βοηθήσουμε τους γείτονές μας ως προς την αποκατάσταση των κρίσιμων θαλάσσιων και εμπορικών υποδομών στο Άντεν», δήλωσε ο Σουλτάνος Βin Sulayem, πρόεδρος της DP World πριν λίγες μέρες στο Ντουμπάι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια αντιπροσωπεία από την DP World και το Jebel Ali Free Zone θα επισκεφθεί την Υεμένη την επόμενη εβδομάδα για να μελετήσουν τις περιοχές που έχουν καταστραφεί και τα έργα που απαιτούνται για την επανέναρξη της εμπορικής δραστηριότητας στους λιμένες της νότιας Υεμένης. Αντιπροσωπεία της Υεμενικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Μεταφορών είχε επίσης πρόσφατα επισκεφθεί τα ΗΑΕ και την DP World προκειμένου οι επενδυτές να διερευνήσουν τρόπους για να υποστηρίξουν τις απαιτούμενες εργασίες στο λιμάνι του Άντεν.
Η DP World αποχώρησε το 2012 από την Υεμένη, με την πώληση του 50% των μετοχών της από την εταιρεία διαχείρισης του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Άντεν.
Παρά τις μετέπειτα τεταμένες σχέσεις μεταξύ της DP World και κρατικών και θεσμικών φορέων διαχείρισης του λιμένα του Άντεν η εταιρεία φαίνεται διατεθειμένη να επανέλθει στις λιμενικές υπηρεσίες της χώρας. Ως γνωστόν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΑΕ συμμετέχουν ενεργά στη σύγκρουση εναντίον των ανταρτών Houthi και συμβάλλουν με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και στήριξης της κυβέρνησης της Σαναά..
Τα ΗΑΕ χρηματοδοτούν επίσης την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων και άλλων εγκαταστάσεων στη σημερινή επικράτεια της Υεμένης η οποία όμως διαφαίνεται ότι τελικά θα ξανά διαιρεθεί σε δύο χώρες (Βόρεια και Νότια Υεμένη) οπότε το σημαντικό λιμάνι του Άντεν δεν είναι πλέον σίγουρο ή σαφές σε ποια χώρα θα ανήκει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.