Νέο πλοίο στη μάχη ενάντια στα φαλαινοθηρικά

Νέο πλοίο στη μάχη ενάντια στα φαλαινοθηρικά

601
Νέο πλοίο στη μάχη ενάντια στα φαλαινοθηρικά

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η Εταιρεία Προστασίας Άγριας Πανίδας Ωκεανών (Sea Shepherd Conservation Society) εξοπλίζει το στόλο της με ένα ακόμη πλοίο, αφού κέρδισε στην ολλανδική λοταρία το ποσό των $8,3 εκατομμυρίων.
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πλοίο είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Antalya της Damen στην Τουρκία και αναμένεται πως θα μπορεί να πλέει με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες σε σχέση με τα προηγούμενα πλοία του στόλου.
Το πλοίο αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση του Fast Crew Supplier της Damen -με δυνατότητα και για πολική ναυσιπλοΐα- ενώ θα διαθέτει την πρωτοποριακή μορφή Sea Axe, διάσημη για την καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και θαλάσσια συμπεριφορά.
Το νέο πλοίο θα δώσει την δυνατότητα στην οργάνωση να κυνηγήσει τους λαθροθήρες σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα σε σχέση με το παρελθόν και αναμένεται να παραδοθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.