$100 εκατομμύρια αποζημίωση για το πλήρωμα του El Faro

$100 εκατομμύρια αποζημίωση για το πλήρωμα του El Faro

458
$100 εκατομμύρια αποζημίωση για το πλήρωμα του El Faro

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η οικογένεια ενός από τα μέλη του πληρώματος αναζητεί δικαίωση στα δικαστήρια καταθέτοντας μήνυση εναντίον της διαχειρίστριας εταιρείας και του πλοιάρχου για δολοφονική αμέλεια.
Ειδικότερα, η οικογένεια του μάγειρα Lonnie Jordan, που εικάζεται πως είναι νεκρός, προσέλαβε τον διάσημο δικηγόρο Willie E. Gary, ο οποίος είχε αναλάβει με επιτυχία παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν.
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα προχωρήσει τις διαδικασίες της μήνυσης εναντίον της Tote Maritime Inc. περί συνειδητής απόφασής της να επιτρέψει τον απόπλου ενός μη-αξιόπλοου πλοίου υπό ιδιαιτέρως κακές καιρικές συνθήκες, ενώ θα αναζητήσει τα αρχεία συντήρησης του πλοίου για να υποστηρίξει τη μήνυση της οικογένειας.
Για το συγκεκριμένο θέμα η διαχειρίστρια εταιρεία Tote Maritime Inc. αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, καθώς όπως αναφέρει όλο το προσωπικό της «είναι πλήρως απασχολημένο με την υποστήριξη των οικογενειών των αδικοχαμένων ναυτικών».
Βέβαια προ ολίγων ημερών είχε ανακοινώσει πως η βύθιση του πλοίου αποδίδεται σε μηχανική βλάβη εν μέσω του τυφώνα Joaquin.
Να σημειωθεί ότι το El Faro είχε ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό το λιμένα του San Juan, στο Puerto Rico, με 33 μέλη πληρώματος – 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί. Το σκαρί 40ετίας του πλοίου όμως δεν άντεξε την σφοδρότητα του τυφώνα Joaquin – τάξεως F4 – και κάλεσε δορυφορικά την Αμερικανική Ακτοφυλακή για να αναφέρει πως κατακλύζεται από ύδατα, αλλά το πρόβλημα έχει περιοριστεί. Όμως από την Πέμπτη 01/10 το πλοίο δεν ξανάδωσε σημεία ζωής. Η έρευνα προς αναζήτηση του σκάφους αλλά και επιζώντων έληξε άδοξα την προηγούμενη Τετάρτη 07/10.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.