Νέο τέρμιναλ της Carnival στο Puerta Maya

Νέο τέρμιναλ της Carnival στο Puerta Maya

80
Νέο τέρμιναλ της Carnival στο Puerta Maya

Η Carnival Corporation πρόσθεσε ένα τρίτο αγκυροβόλιο στην προβλήτα της εταιρείας στο Puerta Maya, Cozumel, Mexico, τον πλέον δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας στην Καραϊβική.
Με μία επένδυση άνω των 20 εκατ. δολαρίων, προστέθηκε ένας νέος βραχίονας πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων που θα επιτρέπει πλέον την ταυτόχρονη πρόσδεση τριών πλοίων. Η κατασκευή του ξεκίνησε το Μάιο του 2014 και μπορεί να αντέξει σε τυφώνα μέχρι και κατηγορία 5.
Για να εορταστεί το γεγονός, τρία από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας -Carnival Breeze, Carnival Freedom και Carnival Triumph- κατέφτασαν στο λιμάνι και έγιναν η πρώτη τριάδα πλοίων που έκαναν χρήση της νέας προβλήτα. Η προβλήτα θα μπορεί να φιλοξενεί κάθε πλοίο και από τα δέκα brands της Carnival, ακόμα και τα πλοία της επόμενης γενιάς (next-generation ships).
Με 3,3 εκατ. επισκέπτες κρουαζιέρας ετησίως, το Cozumel αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο προορισμό κρουαζιέρας στην Καραϊβική, την μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά κρουαζιέρας. Η ύπαρξη της νέας προβλήτας θα επιτρέψει σε περισσότερα πλοία της Carnival Corporation να ελλιμενιστούν στο Cozumel, γεγονός που με την σειρά του θα επιτρέψει σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών να επισκεφτούν την περιοχή, δίνοντας σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.