Η αποδοχή αλλαγών μπορεί να φέρει νέα πνοή στην ALITALIA

Η αποδοχή αλλαγών μπορεί να φέρει νέα πνοή στην ALITALIA

60
Η αποδοχή αλλαγών μπορεί να φέρει νέα πνοή στην ALITALIA

Η Etihad Airways, ένας βασικός επενδυτής της Alitalia, πιστεύει ότι η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας έχει «απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη» – αλλά μόνο εάν προχωρήσει σε αλλαγές.

Μιλώντας στο Μιλάνο στο Διεθνές Φόρουμ των κρατικών επενδυτικών ταμείων, ο James Hogan, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, και Αντιπρόεδρος της Alitalia, δήλωσε ότι, «το περασμένο έτος, η Alitalia ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης. Έχουμε επενδύσει € 560 εκατομμύρια, ως μέρος μιας αναδιάρθρωση για την Alitalia ύψους €1,76 δις», είπε ο κ. Hogan. «Σήμερα, είμαστε ο μεγαλύτερος μέτοχος, με το 49 τοις εκατό των μετοχών. Τι είδαμε στην Alitalia που κανένας άλλος δεν είδε; Μια μεγάλη μάρκα, ένα μεγάλο δίκτυο, αλλά και μία επιχείρηση που έχει την  ανάγκη μιας νέας κατεύθυνσης».

Ο κ. Hogan δήλωσε επίσης ότι, η Etihad Airways είδε μεγάλες δυνατότητες και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες ώστε να αναπτυχθούν αποτελεσματικά μέσω της συνεργασίας. «Η σύμπραξη προσφέρει χαμηλότερους κινδύνους, μεγαλύτερες ανταμοιβές και ταχύτερα αποτελέσματα από ό, τι εάν βρισκόταν μόνη χωρίς βοήθεια», είπε. «Αυτό είναι καλό για την Alitalia, καλό για την Etihad Airways, καλό για την Ιταλία και καλό για όλους τους καταναλωτές».

Ο κ. Hogan δήλωσε ότι, η Etihad Airways και η Alitalia διαθέτουν συμπληρωματικά δίκτυα διαδρομών που, σε συνδυασμό, μπορούν να προσφέρουν περίπου 200 προορισμούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Alitalia απέκτησε μεγάλη συνδεσιμότητα μέσω των νέων σημαντικών πτήσεων από τη σύνδεση της Etihad Airways με τον κόμβο της, το Άμπου Ντάμπι, παρέχοντας εκτεταμένη πρόσβαση σε προορισμούς σε όλη την Ασία και την Αυστραλία αλλά  και την Αφρική – προορισμούς που δεν εξυπηρετούνταν παλαιότερα από την Alitalia.

Δήλωσε όμως ότι η εταιρική σχέση μεταξύ της Etihad και της Alitalia προσφέρει πολύ μεγαλύτερα οφέλη για τους καταναλωτές, όπως η εναρμόνιση των προϊόντων και των υπηρεσιών εν πτήσει, η επέκταση των προγραμμάτων συχνών επιβατών των δύο εταιρειών, αλλά στα οφέλη της συνέργειας συμπεριλαμβάνονται επίσης οι κοινές συμβάσεις και η κατανομή των πόρων.

Πρόσφατα, η Etihad Airways και έξι συνεργάτες των ιδίων κεφαλαίων, όπως οι Alitalia, συμμετείχαν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα άντλησης κεφαλαίων, μέσω του οποίου συγκεντρώθηκαν US $ 700 εκατομμύρια προερχόμενα από παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Ο Πρόεδρος της Alitalia, Luca Cordero di Montezemolo έχει ένα σαφές όραμα για την επιτυχία της Alitalia, το οποίο μοιραζόμαστε πλήρως. Μαζί, εργαζόμαστε για να αποκατασταθεί η αεροπορική εταιρεία στη δικαιωματική θέση της, δηλαδή ως μία από τις μεγάλες διεθνείς μάρκες», είπε ο κ. Hogan.  «Η πορεία της Alitalia είναι ανοδική. Αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να επανέλθει σε πρακτικές του παρελθόντος. Προκειμένου η Alitalia να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, πρέπει να υπάρχει μια συνεχής εστίαση στο κόστος και στην αποτελεσματικότητα, σε συνδυασμό με τη δέσμευση να παρέχει οικονομικές, ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες. Μέσω της συνεργασίας μας, μπορούμε μαζί να επιτύχουμε».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.