Η βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων στην ΝΑ Ασία αλλάζει πρόσωπο

Η βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων στην ΝΑ Ασία αλλάζει πρόσωπο

305
Η βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων στην ΝΑ Ασία αλλάζει πρόσωπο

Η μεγαλύτερος όμιλος αγοράς πλοίων παγκοσμίως, η GMS, ανακοινώνει – με περίσσεια ευχαρίστηση και μετά από την αρνητική συζήτηση που είχε λάβει χώρα σε όλο το ναυτιλιακό cluster για την επικινδυνότητα των διαλύσεων σε ΝΑ Ασία – ότι δύο από τις μεγαλύτερες γιάρδες ανακύκλωσης στην Ινδία έχουν λάβει πιστοποιητικό ποιοτικής διαχείρισης (SoC) από τον Ιαπωνικό νηογνώμονα ClassNK.

Ειδικότερα, οι γιάρδες Kalthia and Priya Blue Industries έχουν υιοθετήσει πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές και πρακτικές που ορίζει η σύμβαση Hong Kong International Convention for the Safe and Environmentally Sound Recycling of Ships και αποτελούν τις πρώτες γιάρδες που έχουν επιτύχει μια τέτοιας κλίμακας διάκριση στην ΝΑ Ασία. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην GMS που ήταν ο ουσιαστικός αρωγός για την συγκεκριμένη διάκριση και διοργάνωσε επισκέψεις Ιαπώνων και Δανών αντιπροσωπειών για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις νέες αλλαγές στην ποιοτική διαχείριση των συγκεκριμένων γιαρδών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr Anil Sharma, διευθύνων σύμβουλος της GMS: Η παραπάνω διάκριση αποδεικνύει ότι η πρακτική της εκούσιας προσάραξης που εφαρμόζεται στις γιάρδες της ΝΑ Ασίας περιλαμβάνει πρακτικές που διαφέρουν στο ποσοστό της ασφάλειας τους από γιάρδα σε γιάρδα. Και ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι ευελπιστεί πως: το συγκεκριμένο κατόρθωμα θα ωθήσει και τις υπόλοιπες γιάρδες να αναζητήσουν παρόμοια πιστοποίηση, πραγματοποιώντας έναν εμφανή διαχωρισμό μεταξύ των διαφόρων γιαρδών για την αποφυγή γενικοποιήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.