Δύο υπουργοί συνομιλούν για την έκρηξη των πληθυσμιακών μετακινήσεων

Δύο υπουργοί συνομιλούν για την έκρηξη των πληθυσμιακών μετακινήσεων

48
Δύο υπουργοί συνομιλούν για την έκρηξη των πληθυσμιακών μετακινήσεων

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Λετονίας στην Ελλάδα, Ivars Pundurs, επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, Rihards Kozlovskis και του αρχηγού της Κρατικής Συνοριοφυλακής της Λετονίας, Στρατηγού Normunds Garbars στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχαν συνομιλίες και συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα και τον αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Α.
Ο Έλληνας υπουργός αναφερόμενος στις εκρηκτικές διαστάσεις που έχουν λάβει οι μαζικές πληθυσμιακές μετακινήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, αναγνώρισε την ιδιαίτερη αξία που έχει η ανταπόκριση της Λετονίας στην προσπάθεια συλλογικής διαχείρισης του φαινομένου από την Ε.Ε. στην υπόψη περιοχή.
Παράλληλα επισήμανε τη συνεπή και διαχρονική συνδρομή που προσφέρει η Λετονία στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη στάση της ως παράδειγμα προς μίμηση από το σύνολο της Ενωμένης Ευρώπης, τονίζοντας ωστόσο ότι η εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε., η εκπλήρωση των ανθρωπιστικών υποχρεώσεων και ο έλεγχος των υπόψη πληθυσμών δεν είναι υπόθεση ορισμένων μόνον κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά του συνόλου των κρατών μελών της Ενωμένης Ευρώπης.
Κλείνοντας το καλωσόρισμα του, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό διασώσεων (περίπου 70.000) που έχει προβεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο από τις αρχές του έτους, με μηδενικό ποσοστό απωλειών, καθώς επίσης και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά την παραμονή των υπόψη πληθυσμών σε αυτά για την ολοκλήρωση της καταγραφής τους από τις αρμόδιες κατά περίπτωση κρατικές δομές.
Ο Λετονός υπουργός αναγνώρισε από την πλευρά του την Ευρωπαϊκή διάσταση του φαινομένου, η διαχείριση του οποίου έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα και, κατανοώντας απολύτως τις πιέσεις που δέχονται τα κράτη μέλη πρώτης εισόδου, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει έμπρακτη συνδρομή και να επιδεικνύει την αλληλέγγυα στάση της προς την Ελλάδα.
DSC_4330_0
DSC_4341

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.