Αύξηση στον αριθμό των κρατήσεων πλοίων ανακοινώνει η USCG

Αύξηση στον αριθμό των κρατήσεων πλοίων ανακοινώνει η USCG

154
Αύξηση στον αριθμό των κρατήσεων πλοίων ανακοινώνει η USCG

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Britannia P&I Club, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τις επιθεωρήσεις των εμπορικών πλοίων σε λιμένες των Η.Π.Α. για το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση της τάξεως του 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στον αριθμό των απαγορεύσεων απόπλου που επέβαλε η ακτοφυλακή σε πλοία που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις – παρά το γεγονός πως μειώθηκε αριθμός των επιθεωρήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η USCG αναφέρει πως οι νέες επιθεωρήσεις ήταν πιο ενδελεχείς, ειδικά σε περιβαλλοντολογικούς τομείς, οι παραβιάσεις των οποίων ήταν και ο πιο σημαντικός λόγος για την απαγόρευση απόπλου των πλοίων. Ειδικότερα, οι περισσότερες περιβαλλοντολογικές παραβιάσεις αφορούν την μη-τήρηση των κανόνων του Annex 1 της MARPOL, συγκεκριμένα τη χρησιμοποίηση παράνομων μεθόδων για την προσπέλαση του oily water separator του μηχανοστασίου – πρακτική η οποία μπορεί να επιφέρει πολύ υψηλές ποινές και κυρώσεις σε πλοία και εταιρείες που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές.

Φωτογραφία ΑΠΕ- EPA-PHOTO/EPA/MATT CAMPBELL EPA-PHOTO/EPA/MATT CAMPBELL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.