Υπό διαμόρφωση η νέα σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ

Υπό διαμόρφωση η νέα σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ

98
Υπό διαμόρφωση η νέα σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ

Στο στάδιο της διαμόρφωσης βρίσκεται η νέα σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε., μία απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αύξηση του ετήσιου ανταλλάγματος προς το Ελληνικό Δημόσιο στο 3,5% του τζίρου της εταιρείας, από το 2% που είναι σήμερα. Μάλιστα σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η αύξηση αυτή θα αποδίδεται στους παραλιμένιους Δήμους.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του κ. Δρίτσα ως Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος στην τελετή παραλαβής είχε αναφερθεί στην ανάγκη κατοχύρωσης όλων των δικαιωμάτων των Δήμων, των πολιτών και των παραγωγικών δραστηριοτητων της πόλης από την αποκρατικοποίηση του λιμανιού.

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και οι Δήμοι Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος, με κοινή δηλωσή τους έχουν αξιώσει από το ΤΑΙΠΕΔ να εξαιρέσει από το νέο σχέδιο παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΠ το θαλάσσιο μέτωπο του πρώην συγκροτήματος λιπασμάτων στη Δραπετσώνα καθώς και όλωβ των εκτάσεων και εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους από τον ΟΛΠ.

Το Δημόσιο αναμένει ένα ελάχιστο αντάλλαγμα ύψους 350 εκ. ευρώ από την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.