Νέες υπηρεσίες στον τομέα του yachting από τον RINA

Νέες υπηρεσίες στον τομέα του yachting από τον RINA

192
Νέες υπηρεσίες στον τομέα του yachting από τον RINA

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο Ιταλικός νηογνώμονας RINΑ θα διευρύνει την παρουσία του στον τομέα του yachting με την προσφορά νέων υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας και μείωση των ρύπων της συγκεκριμένης αγοράς.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι 5 νέες υπηρεσίες θα είναι οι εξής:

  • Το “Global Compliance certification” το οποίο θα αποτελεί ένα πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει πως τα πλοία που το διαθέτουν είναι σε αρμονία με τις διατάξεις των Η.Π.Α. και Ε.Ε.,
  • Μια σειρά σεμιναρίων εκπαιδευτικού περιεχομένου για υψηλόβαθμα στελέχη και διαχειριστές μαρίνων και ιδιωτικών λιμένων αναψυχής.
  • Την υπηρεσία “Electromagnetic Interference & Hazard Evaluation” η οποία θα υπολογίζει το πλήρες περιβαλλοντικό αντίκτυπο ενός πλοίου καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του.
  • Και τέλος έχει θεσπίσει νέους κανόνες για την χρησιμοποίηση γυαλιού πάνω στο πλοίο και στην υπερκατασκευή, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβαινόντων αλλά την και την ελευθερία στην δημιουργικότητα ενός ναυπηγού.

 

Στο πλαίσιο των παραπάνω ενεργειών, ο RINA αποφάσισε την πρόσληψη ενός νέου Yachting Manager για το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Lewis Northcott, ενός επαγγελματία με σημαντική εμπειρία σε κατασκευές θαλαμηγών τα τελευταία 7 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.