2 νέα πλοία στο νερό από την Damen

2 νέα πλοία στο νερό από την Damen

393
2 νέα πλοία στο νερό από την Damen

Ο Ολλανδικός ναυπηγικός όμιλος – που κατέχει την μερίδα του λέοντος στις ναυπηγήσεις πλοίων που προορίζονται για την offshore αγορά – συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς λίγες μέρες πριν παραδόθηκε το Mamola Defender, το δεύτερο από μια παραγγελία 2 πλοίων PSV 3300 (Platform Supply Vessels) από την PROMAR.

Ειδικότερα, μέσα σε λιγότερο από 20 μήνες τα ναυπηγεία κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την παραγγελία των 2 αυτών πλοίων που προορίζονται για την μεταφορά προμηθειών και προσωπικού από τις υπεράκτιες πλατφόρμες στην ξηρά και αντίστροφα, συγκεκριμένα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

Όπως συνηθίζεται με τις υψηλές απαιτήσεις της offshore αγοράς, τα παραπάνω πλοία είναι εξοπλισμένα τεχνολογία αιχμής σε θέματα εξοπλισμού και ο σχεδιασμός τους είχε ως γνώμονα τις χαμηλές εκπομπές CO2, την χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και φυσικά την ευχέρεια δυνατότητας χειρισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 2 πλοία ναυπηγήθηκαν σε δεξαμενές που διαθέτει ο όμιλος DAMEN στο Γκαλάτσι της Ρουμανίας με την συνεργασία του ναυπηγείου και του προσωπικού της PROMAR και διαθέτουν και πιστοποίηση SPS – δηλαδή έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους από 12 επιβάτες παρά το γεγονός πως δεν έχουν χαρακτηριστεί ως επιβατηγά πλοία, επειδή αποτελούν πλοία ειδικού προορισμού.

Η PROMAR, η εταιρεία που έκανε την παραγγελία των πλοίων, είναι μια Ελβετική ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στην μεταφορά πληρωμάτων και προμηθειών από υπεράκτιες εγκαταστάσεις και διαθέτει δικό της στόλο από πλοία του παραπάνω είδους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.