Αναγκαία πλέον τα έργα βελτίωσης στους Ινδικούς λιμένες

Αναγκαία πλέον τα έργα βελτίωσης στους Ινδικούς λιμένες

90
Αναγκαία πλέον τα έργα βελτίωσης στους Ινδικούς λιμένες

Aισιόδοξη φαίνεται η κυβέρνηση της Ινδίας για το μέλλον των λιμένων της χώρας αλλά και της εμπορευματικής τους κίνησης. Στο πλαίσιο της ελευθέρωσης του καμποτάζ στο εσωτερικό της χώρας ο αρμόδιος υπουργός μεταφορών ανακοίνωσε πρόσφατα και τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των περιφερειακών λιμένων και την ανέλιξη των περαιτέρω δυνατοτήτων των μεγάλων και κεντρικών λιμένων της χώρας. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Shri Nitin Gadkari ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί ότι παρά τη μείωση των κερδών των λιμένων της χώρας κατά την περίοδο του 2008 με 2014 η κατάσταση έχει πλέον αναστραφεί από το 2014 και υπάρχουν σημάδια περαιτέρω βελτίωσης στις επιδόσεις τους και για το 2015.

Ο κ. Shri Gadkari υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των λιμένων είναι σημαντική για την αύξηση της ΑΕΠ της χώρας και τόνισε ότι οι νέες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται σε όλα τα μεγάλα λιμάνια οδήγησαν σε αύξηση του όγκου των εμπορευμάτων που διακινούνται το 2015 κατά 4,6% και αύξηση των εσόδων κατά 8,7%.

Οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας των μεγάλων λιμένων περιλαμβάνουν θέματα αποκέντρωσης όπως η ανάθεση περισσότερων διοικητικών εξουσιών σε αυτόνομες διοικήσεις σε μεγάλα λιμάνια, έργα εκβάθυνσης σε λιμένες, νέα συστήματα για τον περιορισμό της ρύπανσης του πετρελαίου, νέα συστήματα για τα παράκτια αγκυροβόλια, προβλήτες επιβατών, έργα ανάπτυξης που αφορούν τον εξοπλισμό και την τεχνολογία αλλά και έργα που υποστηρίζουν τις συνδυασμένες μεταφορές και την απρόσκοπτη και συνεχή διασύνδεση λιμένων με τις βιομηχανικές και αγροτικές περιοχές.
Ο υπουργός Shri Gadkari δήλωσε επίσης ότι οι λιμένες στην Ινδία πρέπει να ανταποκριθούν στις τρέχουσες εξελίξεις και προκλήσεις που αφορούν την επεξεργασία των λυμάτων, τη χρήση νέων μορφών ενέργειας για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και τη βελτίωση των γενικότερων υποδομών που προσφέρονται σε ναυτικούς και επιβάτες αλλά και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.