Στιγμιότυπα από την παραλαβή – παράδοση του αυτόνομου πλέον, υπουργείου Ναυτιλίας και...

Στιγμιότυπα από την παραλαβή – παράδοση του αυτόνομου πλέον, υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

239
Στιγμιότυπα από την παραλαβή – παράδοση του αυτόνομου πλέον, υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη. ο εκ νέου υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Λιμενικό Σώμα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το Σώμα έχει διασώσει τουλάχιστον 60.000 πρόσφυγες.
Αναφερόμενος στο θέμα του λιμένα Πειραιά, ενόψει της αποκρατικοποίησης που έχει συμφωνηθεί, είπε ότι «η υποχρέωση μας είναι να πετύχουμε μια σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των δήμων, των πολιτών».
Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι «έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε μια ισχυρή δημόσια αρχή λιμένων, με τομές και μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν τις εγγυήσεις για την υπεράσπιση και την ανανέωση της σχέσης της πολιτείας με το δημόσιο συμφέρον».
Ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στην ομιλία του, εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος δηλώνοντας ότι αποχωρεί πλούσιος σε εμπειρίες και γνώσεις.
Φωτο: Γιώργος Χριστάκης
DSC_4900
DSC_4920

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.