Βουτιά θανάτου από τον διευθυντή που έδωσε την άδεια λειτουργίας στην επικίνδυνη...

Βουτιά θανάτου από τον διευθυντή που έδωσε την άδεια λειτουργίας στην επικίνδυνη αποθήκη του Tianjin

220
Βουτιά θανάτου από τον διευθυντή που έδωσε την άδεια λειτουργίας στην επικίνδυνη αποθήκη του Tianjin

Απαρατήρητη πέρασε στην Ευρώπη η είδηση που συγκλονίζει εδώ και μέρες τον κινεζικό Τύπο. O Dong Yongcun, διευθυντής του Τμήματος αδειών και διοικητικών εγκρίσεων της κρατικής Επιτροπής Μεταφορών στην πόλη Tianjin, απεβίωσε στις 26 Αυγούστου 2015 μετά από αιφνίδια πτώση του από το κτίριο γραφείων.

Οι λόγοι για τη «βουτιά θανάτου» του Κινέζου αξιωματούχου παραμένουν αδιευκρίνιστοι ενώ οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της αυτοχειρίας.

Η εταιρεία Ruihai International Logistics, ιδιοκτήτρια και κάτοχος της αποθήκης που ανατινάχτηκε στις 12 Αυγούστου με 150 και πλέον θύματα και τεράστιες απώλειες, έλαβε άδεια λειτουργίας από την υπηρεσία που επόπτευε ο Yongcun τον Ιούνιο του 2015. Ωστόσο ακόμα και πριν από την απόκτηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, η εταιρεία  αποθήκευε παρανόμως στον ίδιο χώρο επικίνδυνες χημικές ουσίες.Σύμφωνα με την έρευνα η παράνομη και επικίνδυνη αποθήκευση εύφλεκτων υλικών είχε ξεκινήσει από τις 10 Οκτωβρίου 2004 χωρίς καμία όχληση από τις αρμόδιες αρχές.

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν επίσης ότι οι πρόσφατες άδειες είχαν εκδοθεί από την παραπάνω υπηρεσία χωρίς να ανταποκρίνονται αρχικά στους σχετικούς κανονισμούς και χωρίς να υπάρχει μετέπειτα εποπτικός έλεγχος ως προς τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και αποθήκευσης εντός του επικίνδυνου χώρου.

Prosecutors target 11 Tianjin officials for fatal blasts
Photo: ΑΠΕ/STR CHINA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.